Επικοινωνήστε μαζί μας: 2463020835 | E-mail: ameakoz@yahoo.gr

«Παγώνουν» τους καρκινικούς όγκους με μπότοξ

«Παγώνουν» τους καρκινικούς όγκους με μπότοξ
Το μπότοξ θα μπορεί σύντομα να χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η τοξίνη είναι γνωστή για τα αισθητικά αποτελέσματα που προσφέρει, εξαφανίζοντας τις ρυτίδες, όμως ερευνάται η αποτελεσματικότητά της και κατά των συμπτωμάτων του καρκίνου.

Το μπότοξ μπλοκάρει τη δράση των νεύρων και οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να διακοπεί η τροφοδοσία των καρκινικών όγκων. Δοκιμές έχουν δείξει ότι τα καρκινικά κύτταρα συρρικνώνονται όταν χορηγείται με ένεση η τοξίνη στον αδένα του προστάτη.

Στο πλαίσιο κλινικής μελέτης που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η θεραπεία δοκιμάζεται σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος δεν έχει εξαπλωθεί στο υπόλοιπο σώμα. Στη συνέχεια, θα συγκριθούν τα αποτελέσματα ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του μπότοξ.

Τα πρώτα δείγματα των δοκιμών είναι θετικά και οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μπότοξ μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά ασθενείς και με άλλους τύπους καρκίνου.



Πηγή: http://www.newsitamea.gr/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC/

« Επιστροφή